fbpx
2024.06.24.

Csiga-túra tanösvény

Néha mindenki vágyik egy kis elvonulásra és a természet közelségére, erre pedig tökéletes helyszínt kínál a Zalakarosi Parkerdőben található Csiga-túra tanösvény. Legyen szó akár egy ráérős sétáról vagy családi kirándulásról, az egészen biztos, hogy testünk-lelkünk egyaránt feltöltődik a szabadban, az erdő szépségét csodálva.

A városközponttól nyugatra, Zalamerenyétől délkeletre, a Zalakarosi Parkerdő területén vezet a Csiga-túra tanösvény, melynek egyik kiindulópontja a zalakarosi kilátó, másik pedig a domb alján található tűzrakóhelynél található.

A séta során megismerkedhetünk az erdőgazdasággal és annak védelmi szerepével, valamint a környéken fellelhető gombákkal, erdei állatokkal, sőt, a hangostáblákon még az erdei madarak dalát is meghallgathatjuk, így később már az énekükről felismerhetjük őket. A túraútvonalon egyedi hullámpadok kerültek kialakításra, melyeken akár meg is pihenhetünk, ha elfáradnánk, és az uzsonnánkat is kényelmesen fogyaszthatjuk el itt relaxálva.

  • Útvonal: Kilátó – Záportározó – Odútér – Szánkópálya – Esőbeálló – Madáretető – Park utca
  • Táv: 1,2 km
  • Menetidő: kb. 1 óra

Szakvezetés kérhető a +36 30 474 2130-as és a +36 93 537-740-es telefonszámokon vagy a 01.gal.sandor@zalaerdo.hu e-mail címen.

Milyen programok érdekelnek?
X