fbpx
2024.06.14.

Kányavári-sziget

A Kányavári-sziget buján zöldellő területe egész évben szabadon látogatható. A Kányavári-szigetet a Zala folyó és a Kis-Balaton nyugati víztározója öleli körül, így a kis szigetet egy különleges fahídon közelíthetjük meg, amely mára már a Kis-Balaton jelképévé vált.

A szigeten történő eligazodást a 15 állomásból álló Búbos Vöcsök tanösvény segíti, melynek hossza kb. 1,5 km, így egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az itt kihelyezett információs táblák az itt élő madárfajok sokszínű világát mutatják be, de kis szerencsével mi magunk is szemtanúi lehetünk a gazdag madárvilág legpompásabb képviselőivel.

Fotó: Zalakaros Hivatalos Oldala Facebook

A sziget közepén egy fából készült, több szintes madármegfigyelő-állomást találunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájra, és ha elég szemfülesek vagyunk, akár a vízen úszkáló vagy nádasban rejtőző madarakat is felfedezhetjük a magasból. A túra végén a gyerekeket egy vadonatúj játszótér várja, ahol a szülők is megpihenhetnek. A szigeten pihenési és tűzrakási lehetőség is van, szalonnasütő helyek, pihenő padok várják a kirándulókat.

Milyen programok érdekelnek?
X