fbpx

Megújult a Zalakarosi Fürdő gyógycentruma

2019. júl 23.

2018. októberben elindult a Zalakarosi Fürdő egyik legikonikusabb épületegyüttesének, a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének és a hozzá tartozó gyógykertnek a teljeskörű rekonstrukciója.

Az épületszerkezetet, gépészetet, belsőépítészetet is magába foglaló beruházás tíz hónap alatt készült el, közel 1000 négyzetméteren, amelynek összértéke közel 1 Milliárd Forint volt.

A több, mint fél évszázados Zalakarosi Fürdő életében alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatásait, ne újult volna meg egy-egy részlege. A 2500 méter mélyről feltörő, Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban. A zalakarosi termálvíz az, amely a kezdetektől fogva meghatározta a város gazdasági, turisztikai helyzetét.

„A gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt, a komplexum kiemelt szolgáltatásait képviselte a nyitását követő két évtizedben, így van ez most is.” – kezdte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több, mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában.

Cziráki László vezérigazgató hangsúlyozta, a teljes rekonstrukció az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartva történt.

„Új tetőszerkezet épült, cseréltük a nyílászárókat, teljesen új burkolat került kialakításra, megújult a fogadótér, beelértve a hozzá tartozó vizesblokkokokat is. Beltéren kialakításra került egy különleges sós vizű medence is, valamint gyógyvizes és termálvizes medenceegyüttes, kényelmes pihenőterek is a vendégek rendelkezésére állnak.”

A beruházás lezárulásával a Zalakarosi Fürdő Zrt. elindítja az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítvány megszerzésének folyamatát is.

X