fbpx

Zalakarosi Fürdő: Kezelések

A Zalakarosi Fürdőben különböző pakolások, masszázsok, fürdők, gyógytornák, elektroterápiás és ultrahangos kezelések várják a kedves vendégeket – számos ezek közül várólista nélkül is igénybevehető.

Pakolások

Iszappakolás
Az előkészített, Hévízről származó gyógyiszapot a zalakarosi gyógyvízzel keverve, az előírt hőfokon és ideig, az orvos által megjelölt testrészre tesszük lepedő – fólia – takaró hármas göngyölésben. Az iszappakolás után egy óra pihenés javasolt! Alkalmazási területek: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású.

Iszapfürdő
A kezelés során a Hévízi-tóból származó gyógyiszapot használunk, melyet a zalakarosi gyógyvízzel megfelelő arányban keverünk össze. Az iszapfürdő után után egy óra pihenés javasolt! Alkalmazási területek: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású.

Parafangó
A parafangó az iszap és a paraffin keveréke. 40°C-ra felmelegített parafangót helyezünk meleg pakolás formájában a beteg testrészre, majd szoros fólia – lepedő takarás következik. Hatása: javítja a vérkeringést és a testszövetek oxigénellátását, csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladások, porckopásos megbetegedések, valamint izomfájdalmak esetén eredményesen alkalmazható.

Szeretném megnézni árakat

Masszázsok

Orvosi gyógymasszázs
A gyógymasszázs célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas izmok fellazítása a klasszikus svédmasszázs fogásaival. A bőr rugalmasságát vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét is növeli.

Talpreflexmasszázs
A talp masszírozása a betegségek megelőzésére, frissítésre, regenerálásra alkalmas módszer. A lábon több mint 70 000 idegvégződés található. A masszírozás az egész szervezet működésére harmonizáló hatással van a talpon található reflexzónákon keresztül. A talpmasszázs hatása: erősíti az immunrendszert, méregtelenítő funkciókat indít el (máj, vese, légzés), beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életminőséget javító funkcióit, frissít, relaxál. A talpreflexmasszázs nemcsak azoknak ajánlott, akik valamilyen betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik fáradtak, kimerültek, kedvetlenek.

Nyirokmasszázs
A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt, nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirokfolyadék visszaáramlását. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát – valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is. A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe.

Szeretném megnézni árakat

Gyógytorna

Egyéni gyógytorna
Gyógytornászaink speciális, egyénre szabott mozgásterápiát alkalmaznak, amely a megbetegedett testrész funkciójának helyreállítását szolgálja, figyelembe véve a beteg pszichés, alkati és életkori sajátosságait. (McKenzie torna, Terrier-féle lágyrész mobilizáció, függesztőrácsban végzett mobilizáció, eszközös izomtréning).

Csoportos gyógytornák
Nyak-váll tornaeszközök (labda, bot, erősítő gumiszalag) segítségével Gerinctorna – izomerősítés, tartásjavítás fizioball alkalmazásával Csontritkulás-torna – csontritkulásos betegek terápiás tornája

Víz alatti csoportos gyógytorna
A torna termálvízben történik, melynek során a felhajtóerő hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az szívet és a keringést, valamint az ízületeket, ezért ízületi fájdalom mellett is kivitelezhető, ezáltal növelhető az ízületi mozgékonyságot. Kondicionáló, fájdalomcsillapító, anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Túlsúlyosoknak is kiváló zsírégetésre amellett, hogy az ízületeket kíméli.

Szeretném megnézni árakat

Fürdők

Tangentor
Víz alatti vízsugármasszázs, melyben a masszázs és a termálvíz együttes hatására az izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos ízületek merevsége oldódik. Emellett anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Egyénre szabott kezelés, mely speciális kádban történik.

Súlyfürdő
A beteg nyakánál vagy hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvízben lóg, hogy lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy bokájára súlyokat erősítenek, amelyeknek az a célja, hogy a csigolyákat egymástól széthúzza, a nagy-ízületeket lazítja. Alkalmazása javasolt a nyak, hát, deréktáji fájdalmak, ülőidegzsába, csípőízületi beszűkülés, térdízületi kopás esetén.

Szénsavfürdő
A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a testfelületet, így hatásánál fogva megvörösíti a bőrt, kitágítja a hajszálereket, ezáltal fokozza a vérkeringést. Enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapotban, kimerültségnél, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. Hatásos minden olyan esetben, amikor valamely szerv vérellátásának javítására van szükség. További javallatai: cukorbetegség, időskori vagy hormonális okból kialakult mészhiány, az idegrendszer működésének javítása, kondicionálás. A csontritkulás megelőzésének, kezelésének is kiváló kiegészítője.

Szeretném megnézni árakat

Elektroterápiás kezelések

Szelektív ingeráram kezelés
A bénult izomszövetek kezelésére szolgál. Trauma okozta izomgyengeségnél, illetve krónikus ízületi kopásoknál fellépő izomsorvadásnál alkalmazzuk.

Stabil galván
Leszálló és felszálló áramformában is alkalmazható. Ideggyulladásoknál, alsó- és felső végtagba sugárzó idegi fájdalmaknál jó hatású.

Diadynamic, Interferencia kezelések
Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelésformák, melyek során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű impulzusokkal kezelünk. Krónikus fájdalom-szindrómák, izomkötöttségek, bizonyos idegfájdalmak esetén kiváló. Fájdalomcsillapító és enyhe vérbőségfokozó hatású.

Iontoforézis
Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok (Diclac, Lidocain, Hidrokortizon, Flector, Dionin) bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. Izomfájdalmak, túlerőltetés, ízületi gyulladások enyhítésére szolgál, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

TENS
Izom és idegstimulátor, melynek alkalmazása krónikus ízületi fájdalom, izomfájdalom, csontritkulás, kisugárzó fájdalom, izomerősítés, izomlazítás, regeneráció meggyorsítása területén javasolt.

Szeretném megnézni árakat

Ultrahangos kezelések

Mechanikus rezgés által létrehozott mikromasszázs, mely termikus és kémiai hatást is kivált. Jó gyulladáscsökkentő, izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító és hámosító hatású. Segítségével gyógyszeres hatóanyagokat is bejuttathatunk mélyebb rétegekbe (krémek, gélek, oldatok). Hatékony: nyak-váll izomzat kötöttségnél, ízületi kopásos betegségeknél, gerinc kisízületi fájdalmaknál. A hagyományos ultrahang kezelés szinte minden mozgásszervi megbetegedés gyógyítására alkalmas.

Víz alatti ultrahang
Víz alatt történő mikromasszázs, melyet általában a kéz kisízületeinek kezelésére használunk. Fájdalomcsillapító, értágító, görcsoldó, kötőszövet oldó és hámosító hatású.

Magnetoterápia (mágneskarika)
A mágneses tér a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja, javul a sejtek oxigénellátottsága, a kapillárisok kitágulnak. Az ionvándorlás felgyorsulása miatt a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak, a gyulladásos folyamat és a vele járó fájdalom csökken. Javallatok: porckopásos megbetegedések, enyhe és közepes fokú izomgyengeség, inkontinencia, fájdalom-szindróma, lumbágó, kisugárzó fájdalom, migrén, agyvérzés utáni állapot, amputációt követő fantomfájdalmak. Sportsérülések rehabilitációjára is jótékony hatású. Alkalmazása nem javasolt: beépített szívritmusszabályzó, lázas állapot, terhesség, pajzsmirigytúltengés, gyomor- és bélvérzés, fiatalkori cukorbetegség esetén.

Szeretném megnézni árakat

Komplex kezelés

A komplex kezelés lényege, hogy az orvos az általa kiválasztott 1 gyógyfürdő belépőből és 3 féle kezelésből összeállított csomagból 15 darabot ír fel, mely évente két alkalommal vehető igénybe. A kezeléseket a betegnek folyamatosan 3 héten keresztül minden hétköznap (hétfőtől-péntekig) igénybe kell venni. Az adott nap igénybe vehető kezelések közötti időben a fürdő külön helyiséget biztosít a pihenésre.

Szeretném megnézni árakat

X