fbpx

Borlap

A ház borai

Sauvignon Blanc

Szent István Korona
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.

Rosé

Szent István Korona
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft/ dl

Kedves és könnyű gyümölcsös bor, mely épp úgy illik a teraszos nyári csevejek mellé frissítő jégkockákkal, akár könnyű ételek mellé, aperitifként fogyasztva.

Pinot Noir

Szent István Korona
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Bíborvörös, illatában is meleget sugárzó vörösbor. Mély és gömbölyű ízzel csábít, a fajtához képest hosszú, érett utóíz jellemzi.

Fehérborok

SEXY Irsai Olivér 2016

Bezerics Borház
száraz
4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Világos zöldessárga szín. Illata csábító, parfümös, muskotályos. Szájban friss csemegeszőlő zamatok, és erőteljes muskotályos jelleg. Szép savainak köszönhetően üde, ropogós.

Nagy-Somlói Juhfark

Tornai Pincészet
száraz
6300 Ft / üveg • 840Ft / dl

Illatában összetett, ásványos, gyógynövényes, tele fűszerekkel és citrusokkal. Ízében vibráló, friss, élettel teli. A savak feszes keretet adnak a bornak, melyet az ásványosság jól támogat, háttérben citrusos gyümölcsök, kis krémesség. Grillezett zöldségek, érett sajtok jó párja lehet.

Sámson (Olaszrizling) 2016

Bezerics Borház
száraz
4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

A színe világos szalmasárga. Illata sokrétű, mezei virágok, szerecsendió, kis citrus, és kámfor. Ízében is összetett citrusok, és zöld füge, finom mandula és ásványosság.

Kéthelyi Irsai Olivér

Kristinus Pincészet
száraz
3900 Ft / üveg • 520 Ft/ dl

Az év egyik első újbora a kéthelyi Kristinus Pincészet friss, illatos irsaija. Zöldes, ezüstös szín, muskotályos, primőr szőlő illat, mintha mustba szagolnánk. Könnyű, lendületes korty, lédús, szomjoltó.

Balatonfüredi Barátszőlő Szürkebarát

Figula Pincészet
száraz
5500 Ft / üveg • 740 Ft / dl

A Barátszőlő-dűlő tökéletesen beérett szürkebarátja 20 éves tőkékről válogatva, egészen minimális, majdnem fél kilós tőketerhelés mellett. Vastag, fehérhúsú gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel gazdagon átszőtt bor hordóban és tartályban, spontán erjesztve, fele részben hordóban, fele részben tartályban érlelve 8 hónapon át. Vastag, hosszú, elegáns pinot gris.

Sárgamuskotály 2017

Ludányi Pince
édes
5250 Ft / üveg • 700 Ft/ dl

Az illatok és ízek parfümösek (narancsvirág), intenzívek, de nem túlzóak. Alkohol-, sav- és cukortartalma harmonikusan olvad egybe illat-, aromaés zamatanyagaival.

Csobánc-hegyi Rajnai Rizling

Villa Tolnay Pincészet
száraz
4950 Ft / üveg • 660 Ft / dl

A Csobánc-hegy legmagasabban fekvő bazaltos dűlőin terülnek el a incé p – szet szőlei. Vulk nikus talaj, szubmediterrán mikroklíma és természetóvó a szőlőmunka biztosítja a bor kiváló minőségét. A tüzes, illatos Rajnai Rizling beltartalmát kellemes savak kísérik. Gyümölcsös utóíz kerekíti ki elegáns, harmonikus borrá.

Balatonboglári Chardonnay

Légli Ottó Borgazdasága
száraz
6300 Ft / üveg • 840 Ft / dl

Finom gyümölcsös és virágos illatvilágú, bársonyosan telt Chardonnay, melyhez jól illenek az égetett, új tölgyfahordós érlelés vajas, pörkölt mogyorós, vaníliás aromái.

Tokaji Furmint

Szent Tamás Szőlőbirtok
száraz
9000 Ft / üveg • 1200 Ft / dl

Ez az érett, testes száraz bor a birtok legjobb fekvésű dűlőinek teraszairól származik. A citrusokra és körtére emlékeztető jegyei szép harmóniát képeznek a talajból származó mineralitással.

Rosé borok

Zalai Rosé

László Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Bájos, halvány lila szín, kirobbanó, szép gyümölcsös illat, és íz. Nagyon finom, könnyű, légies rozé Zalaegerszegről, Varga László pincéjéből. A cabernet fűszeres jegyei, jó savak, kevés maradék cukor a sauvignon lassú erjedéséből visszamaradva. Friss rozétól nem várt elegáns komplexitás.

Csopaki Kékfrankos Rosé

Homola Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft/ dl

Halvány, csillogó lazacszínű, illatos kékfrankos rozé csavarzárral. Intenzív eper és szamóca illat, könnyed, lédús, végig intenzív, jó savú korty.

Szekszárdi Kékfrankos Rosé

Dúzsi Tamás Pincészete
száraz
5550 Ft / üveg • 740 Ft / dl

Fiatal és üde bor, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, banánra emlékeztető illattal. Friss, szomjoltó, száraz bor gyümölcsös savakkal.

Badacsonyi Pinot Noir Rosé

Laposa Birtok
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Az év egyik legszebb, reduktív eljárással készült rosé bora. Fiatal és üde, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, emlékeztető illattal és üdítő savakkal. Ajánljuk hideg, meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 7-8 °C-on

Vörösborok

Nagyradai Le Patron Red Cuvée

Cézár Pincészet
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Mély-bordó színű, illatában csokoládé és meggy íz alkot egységet. Testes, érett tanninokkal, szép savegyensúllyal rendelkező karakteres bor.

Zalakarosi Kékfrankos

Kránicz Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Lilába hajló bíbor szín, zöldfűszeres, sós illat, finom gyümölcsök, jó egyensúly. Kránicz László szerint 15 kiváló év volt a fajtának: lendületes 20 savak, jó szerkezetű tannin tartja össze a bort, hosszú és sokízű.

Balatonfüred-Csopaki 3 Cuvée

Figula Szőlőbirtok
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / dl

A 3 Cuvée egy klasszikus, bordeax-i ihletésű házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot borokból. A bor színe mély bíbor, szinte fekete. Ez a bor az ünnepek ételsorában a főfogás bora, gondosan pácolt és közepesen-jól átsütött marha- vagy szarvas húsokhoz ajánljuk.

Szekszárdi Kékfrankos

Takler Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba ez jó egyensúlyban lévő, kellemesen gyümölcsös és fűszeres, lecsengésű bor.

Nektárium

Szőke Mátyás
édes
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Behízelgő bársonyosságára épülve felejthetetlenül bontakozik ki finom, a fajtára jellemző, gyümölcsös illat- és ízvilága

Szekszárdi Merlot

Mészáros Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Érett tanninokkal rendelkező, telt vörösbort tartunk kezünkben. Illatában a málna és a meggy dominál, mely ízben tovább folytatódik, de a pontot az i-re a korty lenyelése után megmaradó, hosszan lecsengő gyümölcsös utóíz teszi fel. Fogyasztása 15-16 °C-on magyaros és vadételekhez ajánlott.

Villányi Ördög Cuvée

Vylyan Szőlőbirtok
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / 1,5 dl

Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt. E házasítást a magyar fajtákra hegyeztük ki, lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Lendületes, tartalmas, húsos gyümölcsös, illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel. A mondabeli Ördög szerethető – kívánjuk, hogy ez az újdonságunk is az legyen!

Bikavér

Hagymási Pince
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / dl

A több szőlőfajta borából készült világhírű Bikavér aromákban gazdag, értékét tovább növeli a jól eltalált barrique érlelés. Tipikus magyar vörösbor. Paprikásokhoz, füstölt húsokhoz és káposztás ételekhez javasoljuk.

Villányi Portugieser

Günzer Tamás
száraz
9000 Ft / üveg • 1200 Ft / dl

Élénk lilás színnel, lehengerlő ibolyás illattal rendelkező, nagyon gyümölcsös, közepes testű, igazán jó ivású vörösbor a mindennapokra.

Villányi Kopár Cuvée

Gere Attila Pincészete
száraz
15 000 Ft / üveg

Elegáns, meggyre, érett fekete-ribizlire és feketeszederre emlékeztető illatú, igen testes vörösbor, amely kerek zamatait a meleg évjáratnak, az újfahordós érlelésnek és a Cabernet Franc (50%), Merlot (40 %) és Cabernet Sauvignon (10%) fajtáknak köszönheti.

Tokaji borok

Tokaji Cuvée

Royal Tokaji Pincészet
édes
8000 Ft / üveg • 1600 Ft / dl

Világos szalmasárga színű, édes fehérbor. Illatában és ízében a trópusi gyümölcsökre jellemző citrusos, gyümölcsös (mandarin, grapefruit), fűszeres jelleget fedezhetjük fel. Bearanyozza az ember napját, ízére sokáig emlékszünk.

Tokaji Aszú 5 puttonyos

Royal Tokaji Pincészet
édes
12 000 Ft / üveg

Illatában aszalt gyümölcsök, kajszibarack és füge dominálnak. Kóstoláskor újfahordós érleléssel alátámasztott harmonikus savak, hosszú, fűszeres, aszalt gyümölcsös utóíz, szép lecsengés jellemzik a bort. Egyensúlyos, elegáns, harmonikus.

Pezsgők

Törley Gála

4200 Ft / üveg

Törley Talizmán

4200 Ft / üveg

Törley Charmant Doux

4200 Ft / üveg

Hungária Extra Dry

7500 Ft / üveg • 1000 Ft / dl

Zonin Prosecco Brut

7500 Ft / üveg

Veuve Clicquot Brut

40 000 Ft / üveg
X