Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.
Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.
Kedves és könnyű gyümölcsös bor, mely épp úgy illik a teraszos nyári csevejek mellé frissítő jégkockákkal, akár könnyű ételek mellé, aperitifként fogyasztva.
Bíborvörös, illatában is meleget sugárzó vörösbor. Mély és gömbölyű ízzel csábít, a fajtához képest hosszú, érett utóíz jellemzi.
Világos zöldessárga szín. Illata csábító, parfümös, muskotályos. Szájban friss csemegeszőlő zamatok, és erőteljes muskotályos jelleg. Szép savainak köszönhetően üde, ropogós.
Illatában összetett, ásványos, gyógynövényes, tele fűszerekkel és citrusokkal. Ízében vibráló, friss, élettel teli. A savak feszes keretet adnak a bornak, melyet az ásványosság jól támogat, háttérben citrusos gyümölcsök, kis krémesség. Grillezett zöldségek, érett sajtok jó párja lehet.
A színe világos szalmasárga. Illata sokrétű, mezei virágok, szerecsendió, kis citrus, és kámfor. Ízében is összetett citrusok, és zöld füge, finom mandula és ásványosság.
Az év egyik első újbora a kéthelyi Kristinus Pincészet friss, illatos irsaija. Zöldes, ezüstös szín, muskotályos, primőr szőlő illat, mintha mustba szagolnánk. Könnyű, lendületes korty, lédús, szomjoltó.
A Barátszőlő-dűlő tökéletesen beérett szürkebarátja 20 éves tőkékről válogatva, egészen minimális, majdnem fél kilós tőketerhelés mellett. Vastag, fehérhúsú gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel gazdagon átszőtt bor hordóban és tartályban, spontán erjesztve, fele részben hordóban, fele részben tartályban érlelve 8 hónapon át. Vastag, hosszú, elegáns pinot gris.
Az illatok és ízek parfümösek (narancsvirág), intenzívek, de nem túlzóak. Alkohol-, sav- és cukortartalma harmonikusan olvad egybe illat-, aromaés zamatanyagaival.
A Csobánc-hegy legmagasabban fekvő bazaltos dűlőin terülnek el a incé p – szet szőlei. Vulk nikus talaj, szubmediterrán mikroklíma és természetóvó a szőlőmunka biztosítja a bor kiváló minőségét. A tüzes, illatos Rajnai Rizling beltartalmát kellemes savak kísérik. Gyümölcsös utóíz kerekíti ki elegáns, harmonikus borrá.
Finom gyümölcsös és virágos illatvilágú, bársonyosan telt Chardonnay, melyhez jól illenek az égetett, új tölgyfahordós érlelés vajas, pörkölt mogyorós, vaníliás aromái.
Ez az érett, testes száraz bor a birtok legjobb fekvésű dűlőinek teraszairól származik. A citrusokra és körtére emlékeztető jegyei szép harmóniát képeznek a talajból származó mineralitással.
Bájos, halvány lila szín, kirobbanó, szép gyümölcsös illat, és íz. Nagyon finom, könnyű, légies rozé Zalaegerszegről, Varga László pincéjéből. A cabernet fűszeres jegyei, jó savak, kevés maradék cukor a sauvignon lassú erjedéséből visszamaradva. Friss rozétól nem várt elegáns komplexitás.
Halvány, csillogó lazacszínű, illatos kékfrankos rozé csavarzárral. Intenzív eper és szamóca illat, könnyed, lédús, végig intenzív, jó savú korty.
Fiatal és üde bor, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, banánra emlékeztető illattal. Friss, szomjoltó, száraz bor gyümölcsös savakkal.
Az év egyik legszebb, reduktív eljárással készült rosé bora. Fiatal és üde, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, emlékeztető illattal és üdítő savakkal. Ajánljuk hideg, meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 7-8 °C-on
Mély-bordó színű, illatában csokoládé és meggy íz alkot egységet. Testes, érett tanninokkal, szép savegyensúllyal rendelkező karakteres bor.
Lilába hajló bíbor szín, zöldfűszeres, sós illat, finom gyümölcsök, jó egyensúly. Kránicz László szerint 15 kiváló év volt a fajtának: lendületes 20 savak, jó szerkezetű tannin tartja össze a bort, hosszú és sokízű.
A 3 Cuvée egy klasszikus, bordeax-i ihletésű házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot borokból. A bor színe mély bíbor, szinte fekete. Ez a bor az ünnepek ételsorában a főfogás bora, gondosan pácolt és közepesen-jól átsütött marha- vagy szarvas húsokhoz ajánljuk.
Hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba ez jó egyensúlyban lévő, kellemesen gyümölcsös és fűszeres, lecsengésű bor.
Behízelgő bársonyosságára épülve felejthetetlenül bontakozik ki finom, a fajtára jellemző, gyümölcsös illat- és ízvilága
Érett tanninokkal rendelkező, telt vörösbort tartunk kezünkben. Illatában a málna és a meggy dominál, mely ízben tovább folytatódik, de a pontot az i-re a korty lenyelése után megmaradó, hosszan lecsengő gyümölcsös utóíz teszi fel. Fogyasztása 15-16 °C-on magyaros és vadételekhez ajánlott.
Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt. E házasítást a magyar fajtákra hegyeztük ki, lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Lendületes, tartalmas, húsos gyümölcsös, illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel. A mondabeli Ördög szerethető – kívánjuk, hogy ez az újdonságunk is az legyen!
A több szőlőfajta borából készült világhírű Bikavér aromákban gazdag, értékét tovább növeli a jól eltalált barrique érlelés. Tipikus magyar vörösbor. Paprikásokhoz, füstölt húsokhoz és káposztás ételekhez javasoljuk.
Élénk lilás színnel, lehengerlő ibolyás illattal rendelkező, nagyon gyümölcsös, közepes testű, igazán jó ivású vörösbor a mindennapokra.
Elegáns, meggyre, érett fekete-ribizlire és feketeszederre emlékeztető illatú, igen testes vörösbor, amely kerek zamatait a meleg évjáratnak, az újfahordós érlelésnek és a Cabernet Franc (50%), Merlot (40 %) és Cabernet Sauvignon (10%) fajtáknak köszönheti.
Világos szalmasárga színű, édes fehérbor. Illatában és ízében a trópusi gyümölcsökre jellemző citrusos, gyümölcsös (mandarin, grapefruit), fűszeres jelleget fedezhetjük fel. Bearanyozza az ember napját, ízére sokáig emlékszünk.
Illatában aszalt gyümölcsök, kajszibarack és füge dominálnak. Kóstoláskor újfahordós érleléssel alátámasztott harmonikus savak, hosszú, fűszeres, aszalt gyümölcsös utóíz, szép lecsengés jellemzik a bort. Egyensúlyos, elegáns, harmonikus.