fbpx
2024.04.13.

Segway-túrák Zalakaroson

Egy zalakarosi segway-túra során parkok, természetvédelmi körzetek és védett erdők felfedezésére nyílik lehetőségünk egy csendes és környezetbarát közlekedési eszköz segítségével. A segway számára még az extrémebb terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így már csak a bátorságunkon múlik, hogy melyik túraútvonalat választjuk.

Aki számára még nem ismerős ez a közlekedési eszköz, a segwayt arra tervezték, hogy bárhová elvigyen. Az önegyensúlyzó technológiájának köszönhetően függőleges helyzetben tud maradni még akkor is, ha előre dőlünk, ennek köszönhetően egyre kedveltebb módja a városnézésnek, sőt, akár a túrázásnak is. A segway használatához nem szükséges jogosítvány vagy vezetési gyakorlat, használatukkor semmi mást nem kell tennünk, mint előre-hátra, jobbra vagy balra dőléssel irányítani az eszközt. A segwayek 10 éves kortól, és min 40 kg – max. 110 kg testsúly között használhatóak.

Zalakaroson parkok, szép természetvédelmi körzetek és a védett erdők felfedezése sosem volt még ennyire új és szórakoztató, és fáradtság helyett garantáltan feltöltődve érezhetjük majd magunkat a túra végén. A környéken számos kijelölt turistaút várja az aktív feltöltődés szerelmeseit, akik a természetben és a jó levegőn szeretnének megszabadulni a hétköznapi stressztől. A segway-túra során nem csupán az erdők és völgyek különleges szépségét tapasztalhatjuk meg testközelből, de akár egy kedves őz- vagy nyúlcsaláddal is összefuthatunk.

A rövidebb túra első megállója a zalakarosi kilátó, ahonnan megcsodálhatjuk a Kis-Balatont és a Balaton- Felvidéket. Majd az útvonal a Zalakaros Park-erdeje mellett, a szőlőültetvények között és a borospincék körül folytatódik. Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, bevállalhatunk akár egy 5 órán át tartó, vadregényes kirándulást a kápolnapusztai bivalyrezervátumhoz is.

További információk a Segway Zalakaros weboldalán olvashatók.

Milyen programok érdekelnek?
X