fbpx
2024.06.24.

Városnézés és kirándulás a Dotto kisvonattal

A zalakarosi Dotto városnéző kisvonat egyedülálló kirándulási lehetőséget biztosít a látogatóknak Zalakaros város felfedezésére, valamint a környék természeti értékeinek megcsodálására, így a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum és a Kis-Balaton környéke is kényelmesen megközelíthető.

Városnéző kisvonattal utazni felejthetetlen élményt jelent minden korosztály számára, a városba érkező látogatók már 1998 óta próbálhatják ki ezt a környezetbarát és biztonságos attrakciót, ami üde színfoltként jelenik meg Zalakaros utcáin. Az utazás során megismerhetjük Zalakaros hangulatos utcácskáit, virágos parkjait, ligetes sétányait, nevezetességeit, de akár egy hosszabb kirándulásra is lehetőségünk adódik. A kisvonatok bőrülésein 90 felnőtt vagy 120 gyermek tud helyet foglalni. A kényelmes utazási tempó mellett az utasok a hangszórókon keresztül kapnak izgalmas ismertetőt a látnivalókról, miközben a panorámás kocsikból zavartalanul fotózhatnak és videózhatnak. A rossz idő sem lehet akadálya egy előre megtervezett programnak: eső vagy szél esetén átlátszó fólia védi az utasokat.

Városnézés

Zalakaroson kihagyhatatlan program a városnéző körutazás, ahol idegenvezetést hallgatva csodálhatjuk meg a virágzó kisvárost. A körutazás során a zalakarosi kilátót is megtekinthetjük, ahonnan csodás kilátás nyílik a Kis-Nalatonra, sőt, tiszta isőben még Badacsonyt és Keszthelyt is felfedezhetjük. Igény szerint a Szent Orbán és az Arany borozó is útba ejthető, sőt, megbeszélés alapján bármely megállóban leszállhatunk a vonatról, és a sofőrrel előre egyeztetett időpontban visszaszállhatunk a korábban már megváltott jegyünkkel.

Menetjegy felszálláskor, a Dotto kisvonaton sofőrjénél váltható.

Kirándulás a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba és a Kis-Balatonhoz

A Dotto kisvasút félnapos kirándulási lehetőséget is kínál azoknak, akik hosszabb programra vágynak, és kitekintenének a város határain túlra is. A Kis-Balatonhoz és a Bivalyrezervátumhoz történő kiruccanás élmény lesz gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, az utazás során megismerkedhetünk a Kis-Balaton, a Bivalyrezervátum valamint az utazás közben érintett települések történelmével. A bivalyrezervátum fogadóépületében található interaktív kiállítás a Kis-Balaton rendkívül gazdag és egyedi élővilágát mutatja be, a rezervátum 30 hektáros területén 200 bivaly él. A Kis-Balaton vonzerejét a gazdag madárvilág és a varázslatos természeti környezet adja. A megfigyelt közel 250 madárfajon kívül számos, ma már ritka állat- és növényfaj talál menedéket ezen a területen.

A Dotto kisvonattal érkező felnőtt vendégek kedvezményes jegyet válthatnak a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba. Indulás a Dotto kisvonat megállóiból minden héten szerdán és szombaton 08:30-kor, minimum 10 felnőtt jelentkezése esetén. Menetjegy felszálláskor, a Dotto kisvonaton sofőrjénél váltható.

További információk a zalakarosi Dotto kisvonat weboldalán olvashatók.

Milyen programok érdekelnek?
X